Офис осветление

Модерно офис осветление

модерни осветителни тела за офиса | dreamliving.bg

Когато избирате модерно осветление за офиса, е важно да вземете предвид няколко фактора, които ще гарантират не само ефективността на осветлението, но и комфорта на служителите.

Ето някои от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на модерно осветление за офиса:

  • Ниво на осветеност – Осигурете достатъчно осветеност за офисното пространство, като използвате достатъчно светлини, които да осигурят ярка и равномерна светлина в целия офис.
  • Цветна температура – Изберете цветна температура, която е приятна за окото и не предизвиква умора. Например, светлините с цветна температура около 4000K са идеални за офисна работа.
  • Енергийна ефективност – Изберете светлини, които са енергийно ефективни и които могат да намалят разходите за електроенергия в офиса.
  • Дизайн – Изберете светлини, които се хармонизират с интериора на офиса и могат да допринесат за по-модерно и елегантно облик.
  • Регулируемост – Изберете светлини, които могат да се регулират в зависимост от нуждите на служителите и да се настроят във всякакви условия за работа.
  • Качество на светлината – Изберете светлини, които не причиняват отблясъци и не дразнят очите, като се уверите, че са с добра цветопредаваща способност.

Точно толкова важно, колкото бюрото и стола, правилното осветление в офис е неразделна стъпка към създаването на продуктивно пространство за работа. Прекалено силното флуоресцентно осветление изтощава очите ви и е причина за мигрена. Слабото осветление е също толкова лошо и може да причини напрежение на очите и главоболие. И така, ето няколко лесни стъпки, които да предприемете, за да освежите работното си пространство – независимо дали е у дома или в корпоративна среда.  Въпреки че може да обърнете повече внимание на стила, добра идея е да вземете предвид ергономичността на вашата среда, включително вашето модерно офис осветление. Ако имате прозорец, който дава много естествена светлина, възползвайте се от него, като преместите бюрото си към него. Естествената светлина е по-лесна за очите ви. Ако имате страхотна гледка с малко разсейвания, помислете дали да не поставите бюрото си точно под прозореца.

Правилното осветление в офиса е от съществено значение за създаване на приятна атмосфера, която насърчава комфортната работа и предотвратява прекомерната умора и напрежението на очите. Страхотно е, когато местоположението на офиса позволява оптимално използване на естествената светлина, което е най-добрият вариант за възприемане на очите. Когато все пак е необходимо изкуствено осветление, трябва да се създадат условия възможно най-близки до естествените и да се изключи рязък контраст между сянка и ярка светлина.

Лампите, използвани в офиса, трябва да отговарят на определени изисквания:

· съвпадат с дизайна на стаята;

· създаване на комфортни условия на работа;

Във всеки, дори малък офис има няколко зони, които изискват различни видове осветление, като:

1. Основно осветление. Таванните светлини или прожекторите трябва да осигуряват осветление против отблясъци с равномерно падащ поток от мека разсеяна светлина. Много е добре, когато е възможно да се регулира интензивността му.

2. Осветление на работния плот. Работната зона може да бъде осветена с прожектори, настолна лампа или комбинация от двете. Когато избирате настолна лампа за маса в офис, трябва да дадете предпочитание на лампи със сферични или конични абажури, които намаляват умората на очите от праволинейни светлинни потоци.

3. Зона за отдих или преговори. В тази зона се препоръчва използването на лампи, разположени в долната част на стаята. Подова лампа ще се справи перфектно с тази роля, която ще осигури леко приглушено меко осветление. Модерните стенни лампи могат да послужат като отлична алтернатива на подовата лампа.

4. Осветителни шкафове и рафтове. За осветяване на рафтовете най-подходящи са устройствата, които насочват потока светлина надолу. Това могат да бъдат компактни стенни лампи, които се монтират директно в горната част на лентата над рафта на шкафа. Голяма роля в цялостната картина на осветлението играе изборът на лампи за тела.

Днес най-ефективни за работа са LED лампите, осигуряващи светлина, близка по свойства до естествената. Но в зоната за отдих е по-добре да използвате обикновени лампи с нажежаема жичка, чийто жълт цвят създава уютна атмосфера. И така, оптималното решение за офис е многостепенно осветление, използващо различни видове лампи и възможност за контрол на интензивността на светлинните потоци.

Купи осветление за офиса от Dreamliving.bg

След като вземете предвид тези фактори, можете да изберете модерно осветление за офиса от DreamLiving.bg, което отговаря на нуждите на служителите и ефективно подобрява работната обстановка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *